هل جربتى قبل ذلك عمل السمك المشوى بورق العنب فان يتميز انه اكثر من رائع وغير تقليدى طبق جديد للغاية على سفرتك سينال اعجابك
المقادير:
-
سمك منظف
-
ورق عنب
-
ملح وفلفل
-
زيت زيتون
-
ليمونة
-
ثوم مهروس
-
نصف م فلفل احمر
-
زيت بذور العنب
-
2 ثمرة طماطم كمون
-
كزبرو مطحونة
-
3 م ك خل
-
بشر الليمون
طريقة التحضير:
****تقومى بغسل السمك وتنظيفه جيدا ثم تقومى بتحضير التتبيلة بخلط مقدار من الثوم المهروس وليس كله مع الملح والفلفل ومقدار من عصير الليمون ايضا وليس كله
***مع الطماطم المقطعة والفلفل الاخضر والكمون والكزبرة وبشر الليمون والخل والكزبرة ومقدار من الزيت جيدا ثم تقومى بحشو السمك بالتتبيلة حتى تنتهى كل كمية السمك
*****تاتى بورق العنب وتضعى السمك بحشوها فى المنتصف وتبرمى الورقة ثم ترصى السمك فى صينية وتقومى بشويه جيدا من الناحيتين
****فى هذه الاثناء تقومى بتحضير الصلصلة بخلط مكوناتها مع بعضها منالزيت زيت بذور العنب وعصير الليمون والبقدونس المفروم والخردل ورشة من الملح والفلفل الاسود
مع الثوم والفلفل الاحمر وقلبيهم مع بعضهم جيدا ثم اضيفى الصلصة الى السمك بعد شويه وقدميه على الفور
وبالهنا والشفا
***مع الطماطم المقطعة والفلفل الاخضر والكمون والكزبرة وبشر الليمون والخل والكزبرة ومقدار من الزيت جيدا ثم تقومى بحشو السمك بالتتبيلة حتى تنتهى كل كمية السمك
*****تاتى بورق العنب وتضعى السمك بحشوها فى المنتصف وتبرمى الورقة ثم ترصى السمك فى صينية وتقومى بشويه جيدا من الناحيتين
****فى هذه الاثناء تقومى بتحضير الصلصلة بخلط مكوناتها مع بعضها منالزيت زيت بذور العنب وعصير الليمون والبقدونس المفروم والخردل ورشة من الملح والفلفل الاسود
مع الثوم والفلفل الاحمر وقلبيهم مع بعضهم جيدا ثم اضيفى الصلصة الى السمك بعد شويه وقدميه على الفور
وبالهنا والشفا
This article is copyright © مطبخ استراحة حواء
وصفات طبخ سهلة
0 التعليقات:
إرسال تعليق